info@immo-desk.be

053 78 75 68

Wiezeplein 13, 9280 Wieze

8 tips om je huis babyproof te maken!

 

Zodra je baby er rustig op los kruipt, is het opletten geblazen bij de ontdekkingstocht door het huis. Wat kun je doen om je huis veilig te maken voor je baby? Hieronder enkele tips:

1. Zelf eens rondkruipen!
De meeste ongelukken gebeuren wanneer je kleintje begint te kruipen. Een goede manier om te ontdekken hoe (on)veilig je huis is, is zelf eens rond te kruipen in alle ruimtes. Je zult al snel gevaren ontdekken die je rechtopstaand over het hoofd ziet.

2. Overal hekjes!
Met hekjes kun je deuren openen en sluiten zonder dat de baby uit de kamer kan ‘ontsnappen’. Plaats zeker een kinderhekje aan de trap. Doe het traphekje altijd dicht, ook ’s avonds.

3. Klimmen
Vermijd losse tafelkleedjes of andere stoffen waaraan kinderen zich omhoog kunnen trekken. Als er een voorwerp op staat, kan dit op het hoofd van je kleintje vallen.

4. Elektriciteit
Ook stopcontacten afschermen is noodzakelijk. Hiervoor bestaan speciale plaatjes. Je zou niet willen dat je kind een stopcontact verkent met zijn of haar vingertjes.

5. Scherpe hoeken
Vervolgens ga je scherpe hoeken detecteren en aanpakken. Je kunt ze wegwerken via opzetbare ronde randen.

6. Ramen en deuren
Zorg voor een deurbuffer zodat er geen vingers verstrikt geraken tussen de deur. Soortgelijke maatregelen kun je ook treffen voor de ramen.

7. Badkamer en keuken
Zorg dat je kind niet bij warm water kan. Bewaar schoonmaakmiddelen en medicijnen op een veilige en liefst zo hoog mogelijke plaats. Zorg dat je kleintje niet bij de oven en de fornuisknoppen kan. En laat je kind tenslotte nooit alleen achter in (de buurt van) een bad.

8. Niets meer laten slingeren
Het grootste gevaar ligt echter in de dingen die je rond laat slingeren. Daar hoef je geen sloddervos voor te zijn; immers, een lege batterij op de salontafel (omdat je nog met iets bezig was) is voldoende om voor groot gevaar te zorgen.

We hopen dat je met deze tips jouw woning wat meer babyproof kan maken. Daarmee ben je als ouder gerust, en de baby kan zich veilig en prettig ontwikkelen!